Uğur’dan kahvaltı
Esenler Uğur Dershanesi’nin ev sahipliğin’de düzenlenen kahvaltıya Esenler Kaymakamı Nazım MADENOĞLU, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram ERCAN ve Esenlerde faaliyet gösteren diğer dershane kurucuları ve müdürler katıldı.
Esenler İlçe kaymakamı Nazım MADENOĞLU’un Esenler’deki eğitim hedefleri ve eğitime verdiği değer kahvatıya katılan eğitimcileri heyecanlandırdı. Dershanelerin eğitimin bir parçası olduğunu ve çocuklarımızın başarılarında önemli katkılar sunan kurumlar olduğunu dile getiren Esenler ilçe Kaymakamı Nazım MADENOĞLU yaptığı konuşmada “evet arkadaşlar bu ve bunun gibi toplantıların bundan böyle bir gelenek haline gelerek devam etmesi gerektiğini dile getirerek bu ve bunun gibi toplantılar çalışan kurumların daha diri olmalarını sağlar “dedi. Medenoğlu “ilçemizin önemli kurumlarının bu şekilde bir araya gelmelerini şahsen çok önemsiyorum. Bu birlikteliğin Esenler2de eğitim alanın’da yapılacak önemli projelere desdek olacağına inanıyorum. Umarım bu gün yaşadığınız süreci en kısa zaman’da atlatır bu noktada gelecek yıllar’da hep beraber ilçemizin eğitim çıtasını yükseltmek için çok güzel porjelere imza atarız” dedi.
Kahvaltının geneli dershanecilerin gündeminde olan kapatılma sorunları ile birlikte bu kurumların kapanması halinde ortaya çıkabilecek sıkıntılar üzerinde duruldu.
Kahvaltı sonrası ortak bir açıklama yapıldı.Yapılan ortak açıklam’da Esenler’deki dershane yöneticileri, dershanelerin kapanmasının Esenler’de ve Türkiyede çok büyük yıkıma sebep olacağını Bundan dolayıı Türkiye’nin bir parçası olan Esenler’de yaşanabilecek olumsuz sonuçları altı başlık altında toplayarak şunları ifade ettiler.
1-) İlçedeki Dershaneler’de yaklaşık beş yüz kişi çalışmaktadır. Tabi diğer çalışan yardımcılar ile birlikte bu sayı artmaktadır. Eğer dershaneler söylendiği gibi kapatılırsa bu çalışanlar nerede istihdam edileceklerdir?
2-) Esenler’deki Dershanelerin genelinde iki yüz’ün üzerinde burslu öğrenci bulunmaktadır. Bu burslu öğrenciler ne yapacaktır? Dershaneler başarılı olan öğrencileri keşfedip başarılarının artmasını sağlıyor. Böylece daha güzel okullarda okuması sağlanmaktadır.
3-) Bu gün bir üst okula yerleştirmenin sınava dayalı bir sistem olduğu unutulmamalıdır. Esenler’deki okullar arasında çok ciddi bir kalite farkı olduğu açıktır. Herkes öğrencisinin en iyi okulda okumasını istemektedir. Bu durumda okullara alma ölçeği ne olacak?
4-) Dershanelerin kapanması ile birlikte özel derse olan talep artacak ve buda merdiven altı çalışmalarına sebebiyet verebilir? Onun için oluşabilecek bu soruna nasıl bir önlem alınacaktır veya alınılması düşünülmektedir?
5-) Bir çok aile gözü arkada kalmadan çocuğunu nereye bıraktığının farkında olarak dershanelere teslim etmektedir. Acaba bu aileler merdiven altı oluşumlara bu şekilde güvenebilecek mi?
6-) Bunun yanı sıra dershanelere gitmelerinden dolayı sokaktaki tehlikelerden korunan gençlerimiz, dershaneler kapanırsa nasıl korunacak ve motive edilecek? Bir öğrenci ortalama haftada 4 gününü dershanede geçiriyor. Dershanenin olmaması durumunda bu zamanlar internetin, bilgisayar
oyunlarının başında veya sokaklarda geçecektir. Bundan sonra ortaya çıkabilecek psikolojik, ekonomik ve en önemlisi asayiş problemleri nasıl engellenecek.