30 Nisan 2024 , Salı
Anasayfa / Esenler Haberleri / ESENLER’İN 500 ESNAFI ÜNİVERSİTELİ OLDU,SIRADA DİĞERLERİ

ESENLER’İN 500 ESNAFI ÜNİVERSİTELİ OLDU,SIRADA DİĞERLERİ

IMG_9432 (390 x 260) ESENLER’İN 500 ESNAFI ÜNİVERSİTELİ OLDU,SIRADA DİĞERLERİ

Esnaf Üniversitesi projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan esnaf, sertifikalarınıAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun elinden aldı.

 

Esenler Belediyesi’nin Yıldız Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa hayata geçirdiği Esnaf Üniversitesi, ilk mezunlarını verdi. “Esnaf Bilsin, Esenler Gelişsin” sloganıyla ilçede hizmet veren esnaf ve işletmelerin, kişisel ve kurumsal gelişmelerine katkıda bulunmak; hizmet veren ve mal satan esnafın kalitesini geliştirmek, hizmet alan Esenler halkımız ile diğer vatandaşların memnuniyetlerini artırmak ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçen Esnaf Üniversitesi projesi kapsamında; eğitimlerini başarıyla tamamlayan esnaf, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Esnaf Üniversitesi 1. Dönem Sertifika dağıtım törenine; AK Parti Genel Başkan YardımcısıProf. Dr. Numan Kurtulmuş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Engin Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Belediye Başkan Yardımcıları, esnaf odalarının temsilcileri ve kalabalık bir esnaf grubu katıldı. Projeyi anlatan kısa bir sinevizyon gösterimiyle başlayan programda sertifika alan bazı esnaf, projeyle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

 

EĞİTİM KAPASİTEMİZİ YÜKSELTMELİYİZ

Programda konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Engin Kaya, Esnaf Üniversitesi projesi hakkında bilgi vererek, sertifika alan esnafın Esenler’i daha iyi temsil edeceklerini veİstanbul’da örnek gösterilen esnaf arasında yer alacaklarını ifade etti.NUMAN

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ortalama her ay Esenlerde bir sosyal ve kültürel etkinlik yaptıklarınısöyledi. Şehirlerin de aynen sağlam bir vücut gibi olduğunu söyleyen Göksu,“Şehri bir bütün olarak ele alıp bir taraftan sosyal kapasiteyi yükseltirken, diğer taraftan ekonomik kapasiteyi yükseltmemiz gerekiyor. Bunun için ihtiyaç duyduğumuz iki şeyi; toplumsal motivasyonu sağlamak ve bu toplumsal motivasyonu taşıyabilecek eğitim kapasitemizi yükseltmemiz gerekiyordu” dedi.

 

BİLGİNİN BİR GÜÇTÜR

Esnaf Üniversitesi projesi hakkında sözlerine devam eden Göksu, “Dedik ki, biz öylesine bir proje başlatmalıyız ki, bir taraftan berber o traş ettiği saçtaki heyecanını hissetsin. Öbür tarafta restaurantta yemek pişiren aşçı bu yemeği heyecanla yapsın, içine ruh katsın, sevgi katsın ki yemek yiyen de hem o ruhtan, sevgiden nasibini alsın. Öbür tarafta bir başka sektördeki esnaf, kendi mesleğinin heyecanıyla vatandaşla muhatap olsun. Bir taraftan da ürettiğini bilinçli olarak üretsin ki maliyetini azaltsın, kazancını arttırsın” dedi.

Ekonomik kazancı büyütmek için bilginin önemli olduğunu kaydeden Göksu, “Bilginin ne kadar kıymetli olduğunu, bilginin bir güç olduğunu esnafımız da bilsin istedik” diye konuştu. Göksu, Esnaf Üniversitesi projesiyle ilçedeki esnafların bilginin bir güç olduğunu öğrendiklerini vurguladı.

Esenler’de toplam 11 bin 620 esnafın her birinin üniversite koridorlarıyla, bilginin gücüyle buluşturacaklarını söyleyen Göksu, “Esenler’de yaşayanlar İstanbul gibi dünyanın en gizemli şehrinde, şehirli olabilmenin hazzını da yaşasınlar istiyoruz. Çünkü dünyada başka İstanbul yok. Başka Esenler de yok” diye konuştu. Göksu, projeyi birlikte yürüttükleri Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek başta olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

 

ÖNEMLİSİ,İNSANA YATIRIM YAPMAKTIR

Göksu’nun ardından konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, insana yapılan yatırımın önemli olduğuna dikkat çekti. İnsana yapılan yatırımların en değerlisinin eğitim alanında yapılan yatırımlar olduğunu söyleyen Yüksek, eğitimin gücüyle toplumun her katmanına ulaşmanın mümkün olduğunu belirtti.

 

ŞEHRİN TASAVVUR DÜNYASINA YATIRIM

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan YardımcısıProf. Dr. Numan Kurtulmuş da programa katılmış olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek şöyle konuştu:

 

“Evet, yollar yapıyoruz, hanlar yapıyoruz, hamamlar yapıyoruz, köprüler yapıyoruz, viyâdükler yapıyoruz. Bunlar her geçen gün artarak yapılmaya devam edecek. Şehrimizin çevresinin fiziki anlamda güzelleştiğini görmekle iftihar ediyoruz. Ama inanın ki bunlardan çok daha önemli olan mesele, insana yatırım yapmaktır, insanı desteklemektir, insanıgüçlendirmektir. Çünkü siz insanın güçlü kıldığınız zaman o insan kendi yaşadığı dönemlerin içerisinde dünyanın en güzel gelişmelerine imza atarlar ve güzel şehirlerini kurarlar. Onun için böylesine güzel bir projeyi başlattıklarıiçin başta değerli başkanımız Tevfik Göksu kardeşime teşekkür ediyorum. Hakikaten burada fevkalade bir üniversiteyi çok güzel bir şekilde yöneten Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Bey kardeşime de yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah bu ve benzeri insana yatırım yapan projelerin de artarak devam edeceğini ümit ediyorum” diye konuştu. Kurtulmuş, bu tür projelerin önce bu şehrin tasavvur dünyasını genişletmeye dönük önemli katkıları olduğunu belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye BaşkanıGöksu, günün anısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a bir hediye takdim etti. Program, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile Esnaf Üniversitesi projesi kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayan esnafa sertifikalarını vermesinin ardından sona erdi.

 

 

Hakkında Şükrü Şahin

Esenlerin Sesi Gazetesini genel yayın yönetmeni.TV Program yapımcısı ve sunucusu .Sarı Basın Kartı var.Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi. Günlük yayınlanan Vatan Gazetesi Haber Müdürü olan şahin evli ve iki çocuk babasıdır.

Göz Atın

AKP “YALAKASI” DÜZENİN UŞAĞI ESNAF ODASI BAŞKAN VEKİLİ

Yalakalığın bu kadarına pes Vallahi gerçekler ortada ama gerçekleri söylemeye yüreği yetmeyenlerde ortada. Sözümüz Esenler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir