Esenler Rumeliler’den iftar1999 yılında kurulan Esenler Rumeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği her yıl geleneksel olarak sürdürdüğü iftar programını bu yılda bozmadı.Esenler belediye meclis üyesi Ekrem Acar ‘a ait olan Kültür Merkezin’de gerçekleleşen iftara AKP İstanbul Milletvekilleri Volkan Bozkır, Hüseyin Bürge, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Esenler belediye meclis başkanı Birol Hacıoğlu,ilçe , Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Rumeli Balkan Federasyon Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, AKP ilçe başkanı Umut Özkan, CHP ilçe başkanı Halil Özden, MHP İlçe başkanı Ahmet Fidan, CHP Esenler eski İlçe Başkanı Şuayip Vardar, Sivil toplum kuruluşları, ilçe emniyet eski müdürü Murat Şahin ,Esenler müfütüsü Ali Kara,İlçe kaymakamlık yazı işleri müdürü Medi TAŞ,ilçe nüfus müdürü Kadem Varol , ünlü ses sanatçısı Arif Şentürk ve mahalle muhtarlarının yanı sıra çok sayıda Rumeli Balkanlı Dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Dualarla açılan iftarın ardından yemek duasını ilçe müfütüsü Ali Kara yaptı.Kara yemek duasını ettikten sonra açış konuşmasını yapmak üzere Esenler Rumeliler Derneği Başkanı Galatasarayın eski sağbeki A. Fettah Dindar kürsüye davet edildi.Dindar konuşmasın’da kurulduğun’dan bu yana gelenekselleşen başı marifet,ortası bereket,sonuda günahlardan arınıldığı ay olan on iki ayın sultanı ramazan ayı münasebetiyle bu akşam davetimize icabet edenlere teşekkür etti.Dindar Esenler Rumeliler Derneği faaliyetleri hakkında geniş bilgi vererek konuşmasını şöyle sürdürdü” Evet değerli dostlar kuruluşumuzun esas amacı olan Rumeli insanlarımızın Sosyal, Siyasal, Kültürel ve çalışma alanlarında ortak hareket etmelerini sağlamak olduğunu ve bu noktada başta ilçe insanlarımız olmak üzere ve tüm insanların huzuruna ve mutluluğuna katkıda bulunmaktır” dedi.Dindar’ın konuşmasının ardından mikrofona davet edilen Rumeli Balkan Federasyon Başkanı Ayhan Bölükbaşı ise yaptığı konuşmada “iftar yemeğinin önemi hakkında bilgi verdikten sonra Ülke bütünlüğüne, Dostluk ve Kardeşliğe şu günler’de diğer günlerden daha fazla ihtiyacın olduğunu bu noktada buna vesile olarak bizlerin başı marifet,ortası bereket,sonuda azaplardan arınma ayı olan ramazan ayında bu insanları bir araya getirmek için geyret gösteren ve bundada oldukça başarılı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.Ayhan Bölükbaşının her zaman ki gibi mütevaziliği üzerinden eksik olmazken kısa ve öz konuşması dikkatlerden keçmadı.Bölükbaşının konuşmasının ardından Rumeliler Derneğini sunucusu tarafından dinamik,dürüst,çevik, aktif,başarılı,sosyal genç bir belediye başkanı diye davet edilen Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu ise yaptığı konuşmada Esenler belediyesi olarak bundan iki yıl önce yüzbin kişiyi aynı sofrada buluşturduklarını belirterek bunu geçen yıl somalide,bu yılda Myanmar’ın Arakan bölgesine yapacağız bu noktada hayır sever kardeşlerimizin bunda duyarlık göstermelerini arzu ediyorum”dedi
CHP Milletvekili Faik Tunay İse; Evet sayın Bölükbaşınında ifade ettiği gibi “bu günler de dostluk ve kardeşliğe son derce ihtiyacımız var. Ramazan ayının partisi olmaz. Esenler’de Rumeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu iftarda birlik ve beraberlik rüzgârlarının estiğini görüyorum”derken konuşmasının satır aralarında bazı siyasi sitem içererek konuşması dikkatimizi çekti.AKP Milletvekili Avrupa Dış ilişkilerden sorumlu kulislerdede adı son Davutoğlunun yerine dış işleri bakanlığı için adı geçen Volkan Bozkır ise yaptığı konuşmada STK’ların öneminden bahsederek bu ve bunun gibi organizasyonlara katılmak bizler için şereftir.”dedi.